Livet, Resor, Semester

Boka själv: en enkel trestegsprocess

resväskor
Eftersom jag tuffade mig i mitt tidigare inlägg och påstod att det inte alls är raketforskning med att själv fixa ihop sin semesterresa för att komma ner i pris, så ska jag göra ett tappert försök att hålla det simpelt.
Inte min starkaste gren, kanske…
Men jag sa försöka. 🙂
Så. Hur skräddarsyr du din egen resa med ambitionen att spara pengar i jämförelse med vanlig charter, utan att krångla till det?
Det är en trestegsprocess, som kan bantas ner till två steg.

 1. Flyget
  Här har du nyckeln till framgång!
  Lyckas du hitta billigt flyg så kan du få en riktigt billig semester, kort sagt.
  Naturligtvis kan du välja bil, buss, tåg och båt också, men det sparar jag till ett senare inlägg.
  När jag ska hitta en resa, utgår jag alltid från flyg för att sedan söka utifrån flygresans specifika datum när jag letar boende. Det avgränsar sökurvalet och du får ett mer exakt pris för boendet. När jag skriver begreppet ”flyg” så kan det både vara flygstol med de kända charterbolagen, men även lågprisflyg  och ibland även reguljärflyg när det finns riktigt bra kampanjpriser! Då kan du åka ståndsmässigt utan att bli ruinerad, om du vill lyxa till det lite extra.
  transfer
  Mommo & Robin på Rhodos flygplats, 2016.
 2. Boendet
  All-inclusivehotell eller vandrarhem?
  Hyra lägenhet eller kanske en villa?
  B&B, pensionat eller kanske vanligt charterhotell?
  Allt är beroende av olika parametrar:
  destination, budget, typ av semester, sammansättning av resesällskap och ev. andra preferenser om du råkar ha det. En del behöver du ta ställning till innan du börjar leta, men annat faller sig under själva sökprocessen.
  Det går att hitta allt, det är mest en fråga om hur effektivt vi kan göra ditt sökande.
  boende
  ”Room with a View” – Kallithea, Rhodos, 2016
 3. Extra!
  Nu kommer vi till det roliga, nämligen allt det där som kan sätta lite guldkant på semestern! Det kan handla om parkering på avreseflygplatsen, hyrbil, taxi, utflykter, guidade vandringar med mat-tema eller kanske entré till vattenland?
  Vissa människor föredrar att fixa allt detta i stunden, på plats.
  Jag tycker om att ha läst på lite om stället jag ska till – och jag vill definitivt ha själva resandet ordnat så det går så smidigt som möjligt att ta sig från punkt A (hemma) till punkt B (boendet på semesterorten). Det finns oftast en hel del pengar (och dyrtid!) att tjäna på att förboka parkering hemma samt taxi från/till flygplatsen på destinationsorten.Ett exempel: inför semestern på Rhodos i maj 2016 förbokade jag en stor van med AC som hämtade mig & familjen på flygplatsen och körde direkt till hotellet. Vi – fem personer – sparade totalt 400:- (!) t o r jämfört med att ta transferbuss. Vi var dessutom framme nästan en timme före alla andra resenärer som skumpade runt på transferbussen för att lämna av folk, medan vi lyxigt nog kunde slänga oss i en loungesoffa på hotellet och sippa bubbel…
  ”Bekvämlighet är en dygd” sa en klok människa en gång.
  (Det kan ha varit jag.)
  Loungebubbel
  Loungebubbel

De närmaste dagarna kommer inlägg kring HUR du ska göra i praktiken. Du får läsa en fördjupning av de olika stegen ovan – och jag kommer även servera dig smarta länkar till olika bokningssidor!
”Fasten your seatbelt, sweetie… and get ready for takeoff!”

642 reaktioner på ”Boka själv: en enkel trestegsprocess

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *