Livet, Samhället

Var får såssleven bo?

Var bor den här? hör jag mig själv säga när jag hjälper till att torka en nydiskad såsslev i en släktings kök.
Ett par höjda ögonbryn och ett svar som låter sig dröjas på indikerar att det sannolikt är en märklig fråga jag ställt, åtminstone när man talar om ett köksredskap.
Jag vill bara veta var jag ska lägga den.
Var den hör hemma.
För allt och alla hör hemma någonstans, eller hur? De hemlösa, de överblivna, de ersatta, de gamla och de glömda. De nya, som ännu inte hittat rätt. Människor liksom saker. Allt och alla hör hemma någonstans. Även en simpel såsslev av metall.
Såssleven får bo i tredje lådan uppifrån, under bestick, saxar, knivar och potatisskalare som härbärgeras i första- och andraklasslådan, men ovanför brödkaveln och potatispressen, vilka tydligen står lägre i rang. I tredje lådan hör den alltså hemma.
Jag säger inte emot.

Det är inte mitt kök, så jag har inga synpunkter.
Själv har jag en stor låda hemma där alla, precis alla, köksverktyg ligger nedslängda, huller om buller. Ingen ordning alls kan man tycka. Min noggranna släkting hade säkert suckat över röran som mött henne om hon skulle behöva lägga ner något – eller än värre leta upp något – däri. Fast för mig är det en form av ordning. Jag vet nämligen att vad jag än behöver som inte ligger snyggt organiserat i bestickfack eller i knivställ, så lär jag hitta det i den stora lådan under spishällen. Och även om du kanske inte tycker att stekspadar och vispar ska ligga i samma låda som kräftknivar, majskolvshållare och grillspett så tycker jag att det funkar bra. De har inte klagat och jag hittar dem när jag behöver dem. Funktionellt om jag får säga det själv.
Min såsslev bor också där, förresten. Fast min är inte i metall. Min är av plast och dessutom i fel färg. Omodernt koboltblå, men jag gillar den ändå. En kvarleva från nittiotalet, lite grann som en ungdom jag lärde känna för ett år sedan. Hon var nämligen också en kvarleva från nittiotalet och av fel färg, tyckte vissa andra. De där som även tyckte att hennes ursprung var fel. Hon bar omoderna kläder och en konstig sjal på huvudet. Man brydde sig inte om att prata med henne, för hon hörde liksom inte hemma här. Man kan säga att hon bodde i fel låda. Enligt Dem.
Enligt mig finns det inget ställe på Jorden som hon hör mer hemma på. Hon har ju bott här i över halva sitt liv. Hon kan språket, även om De inte bryr sig om ifall hon kan det. De förutsätter bara att hon inte kan svenska för hon ser ju inte ut som Oss och det är det som är det viktiga för Dem. Hon handlar på ICA för sina knappa pengar och det retar upp Dem för hon får säkert sina pengar från socialen. Där får man hur mycket pengar som helst! Så mycket att alla invandrarfamiljer kan åka runt i Mercedes av nyaste modell och yngla av sig och nära på samhället när vi svenskar knappt har råd att åka till Kanarieöarna längre. Ungefär så tänker De när de ser henne. Och De hatar henne för att hon gör så att våra gamla inte får den omsorg de behöver på ålderdomshemmet.
De glömmer att hon är ett barn. Ett stort och vilset barn utan lycklig barndom, lördagsgodis och pappa. De känner inte henne. De vet inte om att hon cyklar i smyg ibland, på en lånad cykel. Hon äger ingen egen. De vet inte heller om att hon pantar burkar som hon hittar ute för att kunna köpa ett Lypsyl för att hennes läppar spricker när det är kallt. Hon får nämligen inga pengar hemma, för det finns inget att hämta. Hela den enorma förmögenheten som mamma roffar åt sig från socialen varje månad går till hyra, el, hygienartiklar, blöjor…och mat, så långt det räcker. Ja, basen, liksom. Det finns inget utrymme för en chipspåse, nya kläder, lite smink eller en enkel dator till skolarbete och Facebook. Fast det tror De förstås inte på, för De känner nån som känner nån som har en bror som vet att socialen betalar ut massor. Varje månad. Hela tiden. Och alla dessa socialbidrag missunnar våra äldre den omsorg de behöver! Förjävligt, tycker De. Och sedan hatar De ännu mer.
Den här flickan har inget Spotify-konto. Det finns inte ens en gammal mobiltelefon med vanliga knappar till den här unga tjejen, i Sverige, i dag, år 2014. Och det tycker du kanske inte hon ska ha heller, för hon passar ju inte in. Hon har kanske inte ens gjort sig förtjänt av lyxen det innebär att äta sig mätt även i slutet av månaden, för hon är ju faktiskt född i fel land. Hon ser annorlunda ut, där hon går med sin sjal på huvudet och nynnar för sig själv, ensam i världen på väg till affären. Det De inte tänker på, är att hon aldrig heller lär få en chans att passa in om hon alltid måste gå i storasysters avlagda mjukisbyxor och trasiga sommarskor fastän det är december.
Den här flickan är kluven. I vilken låda hör hon hemma? Hon längtar i vart fall inte tillbaka. För vem vill höra hemma i krig? Vem kan bo på ett ställe där man varje dag riskerar sitt liv bara genom att existera? Där man förlorar släktingar och vänner i granatattacker, av svält, av sjukdom? Där man tvingas växa upp alldeles för tidigt för att ens pappa flytt till ett land långt borta, i ett land där han inte passar in men väldigt gärna vill passa in i för han vill inte dö. Så klart vill han inte dö. Och det vill inte familjen heller, så efter många år som åtskilda kan mamman och några barn äntligen komma efter! Fast då är pappa död. Han dog alldeles för ung i ett land utan bomber och likvärdig fattigdom – men fullt av hat och misstro mot allt och alla som avviker. De glömda. De hemlösa. De nya som ännu inte vet var de ska bo. Var de får bo.
Och den här flickan bryr sig egentligen inte om var hon får bo, bara hon får bo någonstans där hon kan vara fri från förtryck och hat både från regeringen och från människorna i hennes omgivning. Hon har inte många önskningar eller drömmar, bara en längtan efter frihet. Hon vill kunna få tänka vad hon vill, säga vad hon vill, känna vad hon vill och välja själv. Det är viktigt för henne, att få välja sitt eget liv utifrån de förutsättningar hon fått. Hon vill så att säga kunna bo i samma låda som en ny elvisp, fastän hon är en koboltblå såsslev från nittiotalet. Men hur skulle det se ut? Nä, någon ordning får det vara i lådorna, eller hur. Det tycker åtminstone De.
Själv tycker jag det är rätt spännande med röra.
En salig blandning.
Integration, som det så fint heter.
Vi människor lider av ett ständigt behov att kategorisera, organisera och sätta etikett på saker. Att jag använder ordet lider är ingen tillfällighet, för även om denna drift att klassificera vår omgivning är medfödd och helt nödvändig för att vi ska kunna förstå omvärlden och ta in alla intryck som fullkomligt väller över oss sedan dagen vi föds, så tycker åtminstone jag att det går till överdrift ibland. Det är väldigt lätt att sätta etikett på människor, till exempel. Det går snabbt placera in människor i fack, precis som vi placerar köksgeråd i rätt lådor, så att det finns någon logik och ordning. Det är lätt tro att man vet hur en människa är utan att känna dem, bara genom att se på honom eller henne. Det är enkelt att döma utan att veta. Vi placerar in folk i fack utifrån vår egen förförståelse. Det är naturligt samtidigt som det blir farligt när man inte ens stannar upp och ifrågasätter sig själv ens lite grann. För vad har du egentligen för förförståelse när det handlar om krig? Vad har du för personliga erfarenheter av svält? Av död? Av ändlös sorg och obeskrivlig hopplöshet – och då menar jag inte för att du fått hjärtat krossat av pojk-, eller flickvännen när du gick i gymnasiet utan för att du såg din mamma bli avrättad på torget när du var sex.
Själv har jag inget att komma med här.
Jag har varit förskonad från den typen av misär.
Jag har blott en simpel vilja att förstå hur allt det här har skapat en del av den person som står framför mig idag. Jag kan grovt generaliserat välja att hata eller försöka förstå.
Det är mitt val.
Inte hennes.
Inte ditt heller för den delen.
Och definitivt inte någon politikers val, utan mitt.
Så är verkligen alla unga flickor med sjalar i själva verket slipade socialbidragstagare som närar på svenska staten så att din mormor får sämre omsorg på hemmet? Eller är det bara hennes föräldrar som är utsugarna som utnyttjar systemet? Hur vet du att familjen går på socialbidrag? Skulle det kunna vara så mamma jobbar nätter som städerska när vi andra sover och faktiskt inte ser att hon går till jobbet? Skulle det kunna vara så att pengarna som flickan spenderar på Lypsyl på ICA kommer från pantburkarna som du inte brydde dig om att lämna in, utan slängde i soprummet efter julledigheten..? Det är värt en extra tanke, tycker jag, innan vi per automatik klassificerar och kategoriserar och dömer. Precis som jag själv borde tänka mig för lite, innan jag snabbt tänker att alla nationalister eller rasister är korkade. Dumma. Lyssnar för mycket på trams som inte är sant. En del är säkert hatiska människor som tar den lätta vägen och flyter med strömmen utan att tänka så mycket, medan andra har sina skäl. Sin tro. Sin övertygelse.
Även om jag inte håller med, så vem är jag att döma Dem?
Egentligen…?
Hur kommer det sig att jag inte är mer intresserad av varför De tänker som De gör, än vad De säger?
Och vem är De att döma flickan som handlar Lypsyl på ICA?
Vi lever i ett komplext samhälle där det är extremt svårt – omöjligt – att dra paralleller mellan
a) vad en specifik utländsk familjs dotter kostar i socialbidrag under en period i hennes liv
och
b) vilka besparingar som gjorts i personalgruppen på äldreboendet där din mormor flyttat in.
Ja, om du inte är professor i nationalekonomi förstås. Då kanske du har en susning om hur man i teorin skulle kunna bära sig åt för att räkna och tolka statistiken på ett praktiskt plan. Hur man skulle kunna göra omfördelningar i statsbudgeten och styra upp landet liksom.
Annars är det nog mest gissningar som vi lekmän gör, eller vad säger du?
Vi utgår från vad vi vet, vilket aldrig är mycket, och så skapar vi våra egna sanningar.
De sanningar som passar oss bäst. Som gör att vi slipper förändra så mycket hos oss själva, att vi bevarar status quo och som helst lägger skulden på någon annan när det blir dåliga tider i Sverige.
Någon måste få skulden.
Någon vi inte känner.
Som Henne.
Hon som inte passar in.
Fast om man inte blir insläppt, inte blir tillåten att passa in, inte blir accepterad – vad gör man då?
Om du vore såsslev, vore det då logiskt för dig att trängas med ett gäng gafflar, teskedar och bordsknivar i en låda? Om de inte ens ville släppa in dig i lådan? För mig vore det inte det. Logiskt, alltså. Jag hade velat passa in. Jag hade säkerligen föredragit att bo med stekspadar och andra köksredskap, kanske mest för att jag förväntats bo i en viss låda. Det är större chans att någon ser mig och att jag blir hittad och använd någon enstaka gång om jag ligger tillsammans med rätt kategori av köksgeråd, om man så säger. Och jag hade som koboltblå såsslev av plast definitivt känt mig mer hemma bredvid en koboltblå stekspade av plast som även den var från nittiotalet, än en sylvass, modern Globalkniv av blankpolerat stål. Vi hade nog inte haft så många gemensamma nämnare, tänker jag. Eller finns det andra vinster? Tänk vad mycket vi hade haft att berätta för varann! Så mycket olika saker vi upplevt. Alla människor vi träffat, allt vi varit med om under åren. Kanske olikheterna berikar och integrerar snarare än dränerar, segregerar och delar, vad vet jag? Kanske ska knivarna få flytta ner i den stora lådan, de med. 🙂
Jag säger inte att jag tycker att alla människor är helt lika, för det är vi inte. I grund och botten är vi människor, oavsett hudfärg. Sedan formas vi utifrån vår omgivning. Vi har olika saker med oss i bagaget vi bär, och det gör att vi har olika förförståelse för våra medmänniskor. Och det finns rötägg och ärkesvin precis som det finns vänliga själar och änglar i alla samhällen, inom alla religioner och inom alla kulturer.
Jag tänker att det är upp till var och en av oss hur man vill ha det, både hemma i sina kökslådor och uppe på hjärnkontoret. Var och en har själv rätt att bestämma hur automatiskt eller hur genomtänkt vi väljer att placera andra människor i fack. Hur vi väljer att döma andra utan att egentligen veta så mycket om dem. Var och en av oss äger rätten att tänka fritt och använda sin hjärnkapacitet precis hur mycket eller hur lite man vill. Och vill man ta den lätta vägen så lyssnar man på sin svåger, sin arbetskamrat eller någon retoriskt slipad politiker som tror sig veta allt om homogena folkgrupper, om nationalekonomi, om socialbidrag, och om nedskärningar i äldreomsorgen som alltihop kan skyllas på en ung flicka som hade oturen att födas i ett annat land.
Ord som föder hat.
Misstro.
Som delar och håller åtskilt.
Det är den enkla vägen.
Välj den om du vill, det är ditt val.
Det svåra är att utmana sig själv. Kanske förändra sitt tankesätt, om än bara lite grann. Kanske inte lyssna på alla historier om socialbidragstagande invandrare som kör runt i Mercor. Kanske inte heller välja att blunda totalt för eventuellt stegrande kostnader för staten, vad gäller invandringen, hemlösheten, barnfattigdomen. Kanske även ta med i beräkningen att bakom de där stegande kostnaderna finns inte bara homogena grupper av utlänningar, hemlösa och barnfamiljer som vill ha mer pengar och bättre levnadsvillkor, utan snarare ett mycket stort antal individer med resurser, livsvilja, kunskaper och möjligheter som helt verkar försvinna i vårt samhälle.
Kanske borde De bilda sig en egen uppfattning om just den där flickan.
Och tänk om vi kunde se på alla andra avvikande filurer i vårt samhälle med öppna ögon. De Andra som – olikt dig och mig – inte Instagrammar den snyggt upplagda lördagsmiddagen med ett obligatoriskt glas rött för artonde veckan i rad, hashtag mys, hashtag familjen, hashtag hemma.
För de kanske inte ens har en iPhone, en middag att se fram emot, en familj eller ens ett hem.
Och ärligt talat – vem är jag då att döma dem?
Det viktigaste tycker jag är att vi var och en överhuvudtaget har ett ställe som är hemma.
Som känns som hemma.
Där vi hör hemma.
Inte var vi kommer ifrån och vart vi är på väg.
Det är oviktigt.
För allt och alla hör hemma någonstans, eller hur?
De hemlösa, de överblivna, de ersatta, de gamla och de glömda.
De nya, som ännu inte hittat rätt.
Människor liksom saker.
Allt och alla hör hemma någonstans.
Även en koboltblå såsslev av plast.

162 reaktioner på ”Var får såssleven bo?

 1. В сфере цифровых валют присутствует действительная угроза получения таким образом называемых ”нелегальных” средств – монет, соотносимых с незаконной деятельностью, подобной наподобие отмывание финансов, обман либо хакерские атаки. Держатели кошельков для криптовалют USDT в распределенном реестре TRON (TRC20) тоже склонны этому опасности. Поэтому крайне важно регулярно контролировать свой кошелек на существование ”незаконных” транзакций с целью оберегания собственных ресурсов и имиджа.

  Риск ”нелегальных” операций состоит в том, чтобы они имеют возможность быть прослеживаемы силовыми структурами а также финансовыми регуляторами. Если станет обнаружена отношение со преступной деятельностью, твой криптокошелек может быть заблокирован, и средства – конфискованы. Более того, данное имеет возможность повлечь к законные последствия а также испортить вашу репутацию.

  Присутствуют специальные службы, позволяющие проконтролировать историю операций в рамках твоём кошельке USDT TRC20 в отношении существование вызывающих опасения операций. Данные инструменты изучают данные транзакций, сопоставляя их со задокументированными инцидентами жульничества, хакерских атак, и легализации средств.

  Примером из таких инструментов служит https://telegra.ph/Servisy-AML-proverka-USDT-05-19 дающий возможность наблюдать полную историю транзакций вашего USDT TRC20 кошелька для криптовалют. Служба определяет возможно рискованные переводы а также дает обстоятельные отчеты об оных.

  Не оставляйте без внимания контролем собственного кошелька USDT TRC20 в отношении наличие ”грязных” операций. Периодическое наблюдение поможет избежать рисков, связанных со нелегальной активностью на крипто области. Используйте заслуживающие доверия службы с целью контроля своих USDT операций, для того чтобы обезопасить твои криптоактивы а также репутацию.

 2. Проверить транзакцию usdt trc20

  Защитите свои USDT: Удостоверьтесь операцию TRC20 до пересылкой

  Цифровые валюты, такие вроде USDT (Tether) на блокчейне TRON (TRC20), делаются все всё более востребованными в сфере децентрализованных финансов. Но вместе с повышением востребованности растет также опасность погрешностей либо жульничества при переводе финансов. Как раз именно поэтому нужно проверять транзакцию USDT TRC20 до её отправлением.

  Промах при вводе адреса адресата иль пересылка на неправильный адрес может привести к невозможности невозвратной потере ваших USDT. Мошенники тоже могут стараться одурачить вас, отправляя ложные адреса получателей для транзакции. Потеря крипто по причине таких погрешностей может обернуться серьезными финансовыми потерями.

  К радости, существуют специализированные сервисы, позволяющие проконтролировать перевод USDT TRC20 перед её отправкой. Один из таких служб дает опцию отслеживать и изучать операции в распределенном реестре TRON.

  В этом сервисе вам можете ввести адрес получателя адресата а также получать детальную информацию об нем, включая историю переводов, остаток а также состояние счета. Данное посодействует определить, есть ли адрес получателя подлинным а также надежным на отправки денег.

  Прочие службы также дают аналогичные возможности для контроля переводов USDT TRC20. Некоторые кошельки по крипто имеют интегрированные возможности для проверки адресов и операций.

  Не пренебрегайте контролем перевода USDT TRC20 перед её отправкой. Малая предосторожность может сберечь для вас множество денег а также избежать потерю твоих дорогих криптовалютных ресурсов. Задействуйте проверенные службы с целью обеспечения безопасности ваших транзакций и неприкосновенности твоих USDT в блокчейне TRON.

 3. проверить кошелёк usdt trc20
  При обращении с криптовалютой USDT на распределенном реестре TRON (TRC20) максимально существенно не только удостоверять адрес получателя перед отправкой средств, а также тоже регулярно отслеживать баланс личного крипто-кошелька, плюс источники входящих переводов. Данное действие даст возможность вовремя обнаружить любые нежелательные операции а также не допустить возможные издержки.

  Прежде всего, необходимо убедиться в точности отображаемого баланса USDT TRC20 на вашем кошельке для криптовалют. Рекомендуется соотносить информацию с сведениями общедоступных обозревателей блокчейна, чтобы не допустить вероятность взлома или скомпрометирования самого кошелька.

  Однако лишь наблюдения остатка недостаточно. Максимально существенно исследовать историю поступающих переводов и их происхождение. В случае если Вы выявите поступления USDT с неизвестных либо вызывающих опасения реквизитов, незамедлительно заблокируйте эти средства. Имеется риск, чтобы эти криптомонеты были получены преступным путем и в будущем могут быть конфискованы регулирующими органами.

  Наш платформа обеспечивает возможности для углубленного исследования входящих USDT TRC20 транзакций касательно этой легальности а также неимения соотношения с преступной деятельностью. Мы обеспечим вам безопасную работу с этой распространенной стейблкоин-монетой.

  Плюс к этому следует регулярно отправлять USDT TRC20 на проверенные некастодиальные крипто-кошельки под собственным тотальным контролем. Хранение монет на внешних платформах всегда связано с угрозами взломов и утраты денег из-за технических сбоев либо банкротства платформы.

  Следуйте базовые правила защиты, будьте бдительны а также оперативно мониторьте остаток а также происхождение пополнений USDT TRC20 кошелька. Данные действия позволит оградить ваши виртуальные ценности от незаконного завладения и потенциальных юридических проблем в будущем.

 4. Bản cài đặt B29 IOS – Giải pháp vượt trội cho các tín đồ iOS

  Trong thế giới công nghệ đầy sôi động hiện nay, trải nghiệm người dùng luôn là yếu tố then chốt. Với sự ra đời của Bản cài đặt B29 IOS, người dùng sẽ được hưởng trọn vẹn những tính năng ưu việt, mang đến sự hài lòng tuyệt đối. Hãy cùng khám phá những ưu điểm vượt trội của bản cài đặt này!

  Tính bảo mật tối đa
  Bản cài đặt B29 IOS được thiết kế với mục tiêu đảm bảo an toàn dữ liệu tuyệt đối cho người dùng. Nhờ hệ thống mã hóa hiện đại, thông tin cá nhân và dữ liệu nhạy cảm của bạn luôn được bảo vệ an toàn khỏi những kẻ xâm nhập trái phép.

  Trải nghiệm người dùng đỉnh cao
  Giao diện thân thiện, đơn giản nhưng không kém phần hiện đại, B29 IOS mang đến cho người dùng trải nghiệm duyệt web, truy cập ứng dụng và sử dụng thiết bị một cách trôi chảy, mượt mà. Các tính năng thông minh được tối ưu hóa, giúp nâng cao hiệu suất và tiết kiệm pin đáng kể.

  Tính tương thích rộng rãi
  Bản cài đặt B29 IOS được phát triển với mục tiêu tương thích với mọi thiết bị iOS từ các dòng iPhone, iPad cho đến iPod Touch. Dù là người dùng mới hay lâu năm của hệ điều hành iOS, B29 đều mang đến sự hài lòng tuyệt đối.

  Quá trình cài đặt đơn giản
  Với những hướng dẫn chi tiết, việc cài đặt B29 IOS trở nên nhanh chóng và dễ dàng. Chỉ với vài thao tác đơn giản, bạn đã có thể trải nghiệm ngay tất cả những tính năng tuyệt vời mà bản cài đặt này mang lại.

  Bản cài đặt B29 IOS không chỉ là một bản cài đặt đơn thuần, mà còn là giải pháp công nghệ hiện đại, nâng tầm trải nghiệm người dùng lên một tầm cao mới. Hãy trở thành một phần của cộng đồng sử dụng B29 IOS để khám phá những tiện ích tuyệt vời mà nó có thể mang lại!

 5. Проверить перевод usdt trc20

  Необходимость анализа платежа USDT TRC20

  Платежи USDT по технологии TRC20 демонстрируют растущую спрос, но необходимо оставаться чрезвычайно внимательными в ходе их получении.

  Этот тип платежей нередко используется для легализации активов, приобретенных криминальным методом.

  Основной факторов риска приобретения USDT TRC-20 – подразумевает, что данные средства имеют потенциал быть получены посредством многочисленных моделей мошенничества, в том числе похищения конфиденциальной информации, шантаж, компрометации и иные преступные операции. Принимая подобные операции, клиент неизбежно выступаете пособником преступной деятельности.

  Таким образом повышенно необходимо глубоко анализировать генезис различных зачисляемого операции через USDT в сети TRC20. Следует требовать от перевододателя данные о чистоте активов, а малейших вопросах – воздерживаться такие транзакций.

  Учитывайте, что в результате установления незаконных природы активов, вы с высокой вероятностью будете привлечены с ответственности наряду одновременно с плательщиком. Вследствие этого лучше подстраховаться а также скрупулезно исследовать любой трансфер, предпочтительнее рисковать репутационной репутацией а также попасть под серьезные законодательные проблемы.

  Соблюдение аккуратности в ходе операциях по USDT по сети TRC20 – выступает гарантия финансовой финансовой защищенности и защита участия в нелегальные операции. Сохраняйте аккуратными как и неизменно проверяйте генезис виртуальных валютных денежных средств.

 6. Заголовок: Необходимо удостоверяйтесь в адресе адресата во время транзакции USDT TRC20

  В процессе деятельности с цифровыми валютами, в частности со USDT в распределенном реестре TRON (TRC20), чрезвычайно нужно проявлять осторожность и внимательность. Единственная из самых частых погрешностей, которую делают юзеры – посылка денег по неправильный адрес. Чтобы устранить утрату собственных USDT, необходимо всегда внимательно удостоверяться в адрес адресата перед отправкой транзакции.

  Криптовалютные адреса являют из себя обширные комплексы литер и чисел, например, TRX9QahiFUYfHffieZThuzHbkndWvvfzThB8U. Включая незначительная опечатка либо оплошность при копировании адреса кошелька может повлечь к тому, что ваши крипто станут безвозвратно потеряны, ибо оные попадут на неподконтрольный вами кошелек.

  Имеются многообразные пути проверки адресов USDT TRC20:

  1. Глазомерная проверка. Тщательно соотнесите адрес в твоём кошельке со адресом получателя. В случае малейшем различии – воздержитесь от операцию.

  2. Использование онлайн-сервисов проверки.

  3. Двойная верификация со получателем. Обратитесь с просьбой к адресату заверить правильность адреса перед передачей транзакции.

  4. Пробный транзакция. При крупной величине операции, допустимо предварительно отправить малое количество USDT с целью удостоверения адреса кошелька.

  Также рекомендуется содержать крипто на собственных криптокошельках, но не на обменниках иль третьих инструментах, для того чтобы обладать абсолютный контроль над своими активами.

  Не пренебрегайте проверкой адресов кошельков при осуществлении взаимодействии с USDT TRC20. Данная обычная процедура предосторожности окажет помощь защитить ваши средства против случайной потери. Помните, что в области криптовалют транзакции необратимы, и отправленные крипто на неверный адрес кошелька возвратить практически нереально. Будьте бдительны а также тщательны, для того чтобы охранить свои инвестиции.

 7. טלגראס כיוונים
  טלגראס הווה תוכנה נפוצה בארץ לרכישת קנאביס בצורה וירטואלי. היא מעניקה ממשק משתמש פשוט לשימוש ובטוח לרכישה ולקבלת משלוחים של מוצרי צמח הקנאביס שונים. בסקירה זה נבחן עם הרעיון מאחורי האפליקציה, כיצד זו פועלת ומה היתרים של השימוש בזו.

  מהי האפליקציה?

  הפלטפורמה הווה דרך לקנייה של צמח הקנאביס דרך היישומון טלגרם. היא נשענת על ערוצי תקשורת וקהילות טלגראם מיוחדות הקרויות ״טלגראס כיוונים, שם אפשר להזמין מגוון מוצרי קנאביס ולקבלת אותם ישירותית לשילוח. הערוצים האלה מאורגנים על פי אזורים גיאוגרפיים, כדי לשפר על קבלת המשלוחים.

  כיצד זה עובד?

  התהליך פשוט יחסית. קודם כל, צריך להצטרף לערוץ הטלגראס הרלוונטי לאזור המחיה. שם ניתן לצפות בתפריטים של המוצרים המגוונים ולהזמין את המוצרים הרצויים. לאחר השלמת ההרכבה וסיום התשלום, השליח יגיע בכתובת שצוינה עם החבילה שהוזמן.

  מרבית ערוצי הטלגראס מספקים טווח נרחב מ פריטים – זנים של קנאביס, עוגיות, שתייה ועוד. בנוסף, אפשר לראות ביקורות של צרכנים שעברו לגבי איכות המוצרים והשירות.

  יתרונות השימוש בפלטפורמה

  יתרון עיקרי מ הפלטפורמה הוא הנוחיות והפרטיות. ההרכבה וההכנות מתבצעות ממרחק מאיזשהו מקום, בלי נחיצות במפגש פנים אל פנים. בנוסף, הפלטפורמה מאובטחת היטב ומבטיחה סודיות גבוהה.

  מלבד אל כך, מחירי הפריטים בטלגראס נוטים להיות זולים, והשילוחים מגיעים במהירות ובמסירות גבוהה. קיים אף מוקד תמיכה פתוח לכל שאלה או בעיית.

  סיכום

  האפליקציה מהווה שיטה מקורית ויעילה לקנות מוצרי קנאביס במדינה. היא משלבת בין הנוחיות הדיגיטלית מ האפליקציה הפופולרית, לבין המהירות והדיסקרטיות של שיטת השילוח הישירה. ככל שהדרישה לצמח הקנאביס גדלה, פלטפורמות כמו טלגראס צפויות להמשיך ולהתפתח.

 8. Физиономия его выражала недовольство и сожаление, ведь следующая неделя будет тяжелая для желудка. Усы от печали елозили по лицу, носогубки морщились и складывались в пары, мокрые ладон оставляли след на ручке тележки:

  —Паша, ты от ожирения умереть хочешь? Ты понимаешь, что мы такими темпами не доживем до выпускного Маши. Хватит этих быстрых углеводов, пора как все жить, как нормальные люди.

  —Никогда от тебя таких слов не слышал, никогда. Кто это тебе сказал такое? Мы нормальная, а главное, счастливая семья. Остальное не так важно.

  —Неважно кто…. Это ведь, правда…

  индивид абсолютно не предвидел из уст собственной супруги Татианы. Внутри данной родственной группе конституция плоти совсем не соответствовала по сравнению с стандартной также общепринятой – иметь предожирение непреложная условие.

 9. Замена венцов красноярск
  Геракл24: Профессиональная Смена Основания, Венцов, Покрытий и Передвижение Строений

  Фирма Геракл24 специализируется на предоставлении всесторонних услуг по замене фундамента, венцов, полов и передвижению домов в месте Красноярск и в окрестностях. Наша команда профессиональных мастеров гарантирует превосходное качество реализации различных типов восстановительных работ, будь то из дерева, с каркасом, из кирпича или бетонные конструкции здания.

  Достоинства услуг Геракл24

  Квалификация и стаж:
  Весь процесс выполняются лишь высококвалифицированными мастерами, имеющими большой стаж в сфере строительства и восстановления строений. Наши сотрудники эксперты в своей области и выполняют проекты с высочайшей точностью и учетом всех деталей.

  Всесторонний подход:
  Мы осуществляем разнообразные услуги по восстановлению и ремонту домов:

  Смена основания: замена и укрепление фундамента, что гарантирует долговечность вашего здания и предотвратить проблемы, связанные с оседанием и деформацией строения.

  Смена венцов: реставрация нижних венцов из дерева, которые обычно подвержены гниению и разрушению.

  Установка новых покрытий: установка новых полов, что существенно улучшает внешний облик и практическую полезность.

  Передвижение домов: безопасное и надежное перемещение зданий на новые места, что помогает сохранить здание и избежать дополнительных затрат на строительство нового.

  Работа с любыми типами домов:

  Деревянные дома: восстановление и укрепление деревянных конструкций, обработка от гниения и насекомых.

  Каркасные строения: реставрация каркасов и замена поврежденных элементов.

  Кирпичные строения: восстановление кирпичной кладки и укрепление стен.

  Бетонные дома: ремонт и укрепление бетонных конструкций, устранение трещин и повреждений.

  Качество и надежность:
  Мы применяем только высококачественные материалы и передовые технологии, что гарантирует долгий срок службы и надежность всех выполненных работ. Все проекты подвергаются строгому контролю качества на всех этапах выполнения.

  Личный подход:
  Для каждого клиента мы предлагаем индивидуальные решения, учитывающие ваши требования и желания. Мы стараемся, чтобы итог нашей работы полностью удовлетворял вашим ожиданиям и требованиям.

  Зачем обращаться в Геракл24?
  Обратившись к нам, вы найдете надежного партнера, который возьмет на себя все заботы по восстановлению и ремонту вашего здания. Мы обеспечиваем выполнение всех задач в установленные сроки и с соблюдением всех правил и норм. Выбрав Геракл24, вы можете быть уверены, что ваше строение в надежных руках.

  Мы всегда готовы проконсультировать и ответить на все ваши вопросы. Звоните нам, чтобы обсудить детали вашего проекта и узнать больше о наших услугах. Мы обеспечим сохранение и улучшение вашего дома, обеспечив его безопасность и комфорт на долгие годы.

  Геракл24 – ваш надежный партнер в реставрации и ремонте домов в Красноярске и за его пределами.

 10. The daughter stood in surprise and fidgeted with the hem of her dress, occasionally lifting her eyes to her father. She didn’t really understand the meaning of the words, but reading her father’s emotions, it made her feel uneasy. The chips from the cart were returned to the shelf, followed by the sad gaze of the man:

  — Okay… So are we really dieting? And what made you decide so suddenly? We were living just fine…

  — We’ll discuss it later. Not now.

 11. טלגראס כיוונים

  מבורכים הנכנסים לאתר המידע והנתונים והתמיכה הרשמי והמוסמך עבור טלגראס כיוונים! כאן תוכלו לאתר את המידע החדיש והעדכני ביותר אודות פלטפורמה טלגרם וכלים להפעלתה כראוי.

  מהו טלגרם נתיבים?
  טלגראס אופקים היא מנגנון מבוססת טלגראס המספקת לתפוצה ורכישה של קנאביס וקנביס בארץ. באמצעות ההודעות והפורומים בתקשורת, לקוחות יכולים לקנות ולהשיג את מוצרי קנבי בשיטה פשוט וזריז.

  איך להתחבר בטלגראס?
  כדי להתחיל בפעילות בפלטפורמת טלגרם, מחויבים להצטרף למקומות ולחוגים האיכותיים. במקום באתר זה אפשר לאתר סיכום של קישורים לקבוצות פעילים וראויים. כתוצאה מכך, תוכלו להתחיל במסלול הרכישה וההשגה סביב מוצרי הקנאביס.

  הדרכות וכללים
  בפורטל זה אפשר למצוא מגוון של הוראות וכללים מפורטים לגבי הפעלה בטלגראס, לרבות:
  – החיבור למקומות איכותיים
  – סדרת הרכישה
  – אבטחה והבטיחות בשימוש בפלטפורמת טלגרם
  – והרבה תוכן נוסף בנוסף

  צירים רצויים

  במקום זה לינקים לשיחות ולחוגים מאומתים בפלטפורמת טלגרם:
  – פורום הפרטים והעדכונים הרשמי
  – קבוצת העזרה והטיפול ללקוחות
  – מקום לקבלת מוצרי קנאביס אמינים
  – סקירת חנויות דשא מוטבחות

  צוות מאחלים את כל המצטרפים עקב הפעילות שלכם לאתר הידע והמידע מאת טלגרם אופקים ומתקווים עבורכם חוויית רכישה נעימה ואמינה!

 12. Gerakl24: Квалифицированная Смена Основания, Венцов, Покрытий и Перенос Домов

  Компания Gerakl24 специализируется на оказании комплексных работ по замене фундамента, венцов, настилов и перемещению строений в населённом пункте Красноярском регионе и за пределами города. Наша команда квалифицированных специалистов обещает превосходное качество исполнения различных типов восстановительных работ, будь то деревянные, каркасного типа, из кирпича или бетонные дома.

  Преимущества услуг Gerakl24

  Навыки и знания:
  Все работы выполняются лишь высококвалифицированными мастерами, с обладанием многолетний опыт в сфере возведения и восстановления строений. Наши специалисты знают свое дело и реализуют проекты с максимальной точностью и учетом всех деталей.

  Комплексный подход:
  Мы предлагаем все виды работ по реставрации и реконструкции строений:

  Замена фундамента: усиление и реставрация старого основания, что гарантирует долговечность вашего здания и предотвратить проблемы, вызванные оседанием и деформацией.

  Смена венцов: восстановление нижних венцов деревянных зданий, которые наиболее часто подвержены гниению и разрушению.

  Смена настилов: замена старых полов, что существенно улучшает внешний вид и функциональность помещения.

  Перемещение зданий: безопасное и надежное перемещение зданий на другие участки, что помогает сохранить здание и избежать дополнительных затрат на строительство нового.

  Работа с различными типами строений:

  Дома из дерева: восстановление и защита деревянных строений, обработка от гниения и насекомых.

  Дома с каркасом: реставрация каркасов и замена поврежденных элементов.

  Дома из кирпича: реставрация кирпичной кладки и усиление стен.

  Дома из бетона: ремонт и укрепление бетонных конструкций, устранение трещин и повреждений.

  Качество и прочность:
  Мы используем только проверенные материалы и новейшее оборудование, что обеспечивает долгий срок службы и надежность всех работ. Все проекты подвергаются строгому контролю качества на каждой стадии реализации.

  Индивидуальный подход:
  Каждому клиенту мы предлагаем персонализированные решения, учитывающие ваши требования и желания. Наша цель – чтобы итог нашей работы полностью соответствовал вашим ожиданиям и требованиям.

  Почему стоит выбрать Геракл24?
  Обратившись к нам, вы приобретете надежного партнера, который возьмет на себя все заботы по ремонту и реставрации вашего дома. Мы обещаем выполнение всех работ в установленные сроки и с соблюдением всех правил и норм. Связавшись с Геракл24, вы можете быть спокойны, что ваше здание в надежных руках.

  Мы всегда готовы проконсультировать и дать ответы на все вопросы. Свяжитесь с нами, чтобы обсудить детали и узнать о наших сервисах. Мы обеспечим сохранение и улучшение вашего дома, обеспечив его безопасность и комфорт на долгие годы.

  Gerakl24 – ваш надежный партнер в реставрации и ремонте домов в Красноярске и за его пределами.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *