Livet, Tankar

Att tala för talandes skull

  
Morgonens nätbaserade upptäcktsfärd i parallellvärlden genererade ett talessätt som fick mig att stanna upp ett slag. Jag tänkte lite kring vad jag just läst. Hjärnans blixtsnabba tankebanor drog en koppling till ett samtal jag hade med en person häromdagen som rörde just det här: att tala. Eller ibland faktiskt välja att låta bli. 
Ibland träffar jag människor som tycker att det är hemskt nödvändigt att säga vad man tycker oavsett vad. Det är bra att ha en åsikt, för all del. Den aspekten kan jag absolut sympatisera med…men att tvunget yttra den är inte lika självklart för mig. 
Eller vänta nu. Vem försöker jag lura…?
Kanske borde jag istället vara mer som ett fåtal av mina absolut käraste släktingar och vänner. ❤️ Jag borde kanske öva på att vara tyst om jag det jag säger inte är helt sant, genuint snällt eller absolut nödvändigt. Tala är silver, tiga är guld heter det ju. Så jag inte bara talar för talandets skull. Men va fan…
Man är ju bara människa! Liksom. Händelsevis en väldigt tankfull, åsiktsrik, pratsam sådan. 👊🏼
 

700 reaktioner på ”Att tala för talandes skull

  1. 下载Telegram中文版,加入全球数百万用户,享受高速、安全的通讯体验。我们提供云存储、文件分享、群组聊天等功能,满足您的所有沟通需求。立即体验更快、更安全的聊天服务。Download Telegram Chinese Version and join millions worldwide for a fast, secure communication experience. Offering cloud storage, file sharing, group chats, and more to meet all your communication needs. Experience faster, safer chatting services now.https://www.tgxiazai.com
    09ci7y691l

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *