Humor, Livet, Tankar

Men för helvete!

En oturskantad dag i slutet av september sprang jag – bokstavligt talat – in i en pall med dryck mitt emot köttdisken på Lill-ICA. Ont som fan gjorde det – speciellt i tån på högerfoten för dig som vill veta – men det är inte det som är bekymret här, utan något betydligt värre…
Grejen är för det första den att jag inte tycker om när saker är på fel ställe.
Var sak på sin plats!
Kött skall icke beblandas med läsk.
Mjölk får inte stå bredvid juice.
Och man kan definitivt INTE ha kaffet på samma hylla som toalettpapper. Det måste finnas en tydlig och tveklös logik i varustrukturen tänker jag, annars kan jag ju inte skriva mina planerade inköpslappar där alla inköp står uppradade efter ordningen i affären! Och det begriper väl vem som helst att en pall med läskeblask inte hör hemma på köttavdelningen!?
Detta ogenomtänkta varukaos ogillas alltså skarpt och det var med tydligt knorrande missnöje och en värkande tå, som jag samtidigt ojade mig och sakta höjde en irriterade blick mot läskpallen, bara för att inse att galenskaperna inte upphörde där, inte…
Förutom det faktum att affärsinnehavaren uppenbarligen skändat köttavdelningen genom att helt fräckt felplacera en hel pall läsk där, möttes jag av en sällsynt bedrövlig syn:
Julmust.
JULMUST!?
I affärerna.
I september månad!!
Helt seriöst, vad ÄR detta! 😱
Det finns min själ ingen hejd på galenskaperna!
Lätt chockad stod jag där och flämtade över fräckheten. Jag glömde till och med av att handla grytbitarna till extrapris när tankarna plötsligt snurrade loss, med orkanartad styrka.
Den Inre Ordningen var uppenbarligen rubbad.
Ilsket förbannade jag Magnus, affärsägaren; mannen med världens bästa service men tydligen tillika med världens sämsta respekt för svensk tradition och samhälleliga normer!
– ”MAGNUUUS!! Va faaaan händer!!?” vrålade jag agiterat så alla kunder frös till is.
Eller inte.
Men jag tänkte det!
Muttrandes linkade jag och min ömmande tå mot kassan…
Varför inte löpa linan ut och ösa in lite semlor, pepparkakshus, badbollar, midsommarstänger och en flock påskägg ovanpå en uppblåst luftmadrass från sommarselektionen också när man ändå är igång?
Strössla fjädrar och julnötter över allt och toppa med en grötfet tomte och en kräftlykta, vet jag!
Taaa-DAA!
Då kunde ju alla kunder få härja loss och välja och vraka fritt och skända bland våra förr så vackert tidsbundna traditioner.
Det är ju ändå ingen ordning på högtiderna om man inte kan bärga sig med julmusten till åtminstone november.
Minst.
Nä, tacka vet jag förr i tiden, när kräftor kunde köps i augusti, och i augusti enbart.
När man fick längta efter februarisemlorna och när pepparkakor bara återfanns i affären vid jul.
Var sak på sin plats, var sak i rättan tid.
Och det är INTE jul nu.
Tssss.
Vart är världen på väg, alltså..!?
Jag bara undrar.
/Tant Agda, 91
PS. Som salt i såren ramlade jag slutligen över en liten låda nyöppnade skumtomtar vid kassan, just när jag kommit över julmustinvasionen.
Jag råkade köpa två.
Jag menar, det är ju ändå snart jul. DS.
😝😝😝

492 reaktioner på ”Men för helvete!

  1. I urge you to avoid this site. The experience I had with it has been nothing but dismay as well as doubts about deceptive behavior. Exercise extreme caution, or better yet, seek out a more reputable service to meet your needs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *