Okategoriserade

Strumpmysteriet är löst!

20131119-151020.jpg

Drabbades av en plötslig och besynnerlig lust att städa. En märklig känsla, verkligen. Det tillhör inte vanligheterna precis men vem är jag att stå emot en impuls, liksom? 😀 Jag satte fart och började röja på ovanvåningen: barnens näste.
Det är ju värst vad saker man hittar när man städar! Jag har lätt hittat 50 spänn i enkronor, strösslade lite nonchalant över golvet häruppe. Tillika fann jag en 7-8 PET-flaskor. Barn underskattar vad pant kan tillföra till en skral månadsbudget, det är helt klart. Och så gnälls det över att månadspengen är slut? Hmm…
Andra fynd jag gjort är ett gäng sladdriga ballonger i kulörta färger. Det konstiga med det är att jag inte sett en uppblåst ballong i vårt hus sedan i våras. Min vansinnigt vassa deduktiva slutledningsförmåga säger mig att detta kan betyda en av två saker:
1. Ingen har städat ovanvåningen sedan i våras.
2. Barnen smygblåser upp ballonger på ovanvåningen fastän ingen fyller år.
Jag hoppas på alternativ två.
I övrigt råder allmänt kaos i vanlig ordning. Man kan inte beskylla någon i familjen för att vara pedant eller ordningssam på något vis. Fjärran är dagarna då man polerade bestick och kammade mattkanterna. Jo, jag har faktiskt gjort det! I ett annat liv, för länge sedan. Innan man blev motarbetad av barn och man! Med åren har jag bara gett upp. Det är ju så grymt tråkigt också, att röja, organisera och städa! När ska man ha tid liksom? Jag fyller ju mina dagar med viktiga saker. Som att blogga. Och leta resor till Rom. 😀
Strumpmysteriet är förresten löst! Jag vet inte om du har samma fenomen hemma, med strumpor som försvinner spårlöst? Lite som att världens mest effektiva strumpsnattare regelbundet besöker residensen veckovis och rövar bort den ena av två strumpor, och sålunda lämnar en ensam, oanvändbar maka kvar att för alltid sörja sin förlorade strumpkompis. Strumpsituationen förvärras dessutom genom att ingen någonsin orkar para ihop de strumpor som faktiskt fortfarande kan bilda par! Det är liksom ett evighetsgöra och det blir jämt en 30-40 udda strumpor hur man än gör.
Jag har nu tänkt att vi ska börja köpa samma strumpor till hela familjen, för att minimera irritation och strumputgifter. Fast redan som idéfoster inser jag att det kommer att gå sådär.
En vill bara ha raggsockar eller inga strumpor alls (jag), en vill bara ha svarta ankelsockar från USA, en vill ha helt vanliga långa strumpor helst i glada färger alternativt raggsockar som inte kliar, och den sista tar vilka strumpor som helst som ligger i närheten bara det inte är långa strumpor. Situationen resulterar kort sagt i allmänt missnöje från alla som blir av med ett eftertraktat par ihopparade strumpor från sin strumplåda.
Nu verkar hur som helst mysteriet vara löst för under dotterns säng, soffa och bakom garderobslådorna hittad jag inte mindre än 17 (!!) skrynkliga, ynkliga, hopknölade små tygknyten till strumpor, alla omaka så klart! Och täckta med DAMM och nåt kletigt vars härkomst jag önskar förbli lyckligt ovetandes om.
– ”A-haaaaa!!” utropade jag triumferande när jag hittade lämningarna, och kände mig som en god människa som äntligen ska återförena uddastrumporna med sina förlorade respektive. En fin känsla!
Jag ger mig fan på att det finns fler övergivna stackare därinne, i Den Kringsdrabbade Tonårszonen! Trots det väljer jag reträtt, av ren självbevarelsedrift. Man tar ju ut sig helt när man städar så där! Jag har faktiskt hållt igång i säkert tjugo minuter så nu ska jag unna mig en paus. En lång paus, troligen tills imorgon. Nä, jag går vara nöjd med mitt fynd och ägnar resten av eftermiddagen åt att tvätta de stackarna. I 90 grader. Minst!
Och vem som sedan ska tvingas sortera strumpberget får vi se! En sak är säker i alla fall: det ska INTE bli jag. 😉

3 reaktioner på ”Strumpmysteriet är löst!

  1. Hej! Jag känner verkligen igen fenomenet med att strumpor försvinner! Som den mamma jag också är, blir det oftast jag som tvättar och sorterar tvätt. Just strumpproblemet kan fläckvis lösa sig när man plötsligt finner maken/makan, som du beskriver. Jag har dock hittat en ännu bättre lösning. Strumpor som sitter ihop hela vägen från tvättkorg, tvättlina till strumplåda 😀 . Kolla in http://www.clciksocks.se så får du se vad jag menar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *