Livet, Tankar

En evighetssekund

  
Då och då i livet möter vi människor som når oss. Jag menar verkligen når oss. Någon som på ett ögonblick vandrar rakt in i ens hjärta, ens själ, ens medvetande – ofta utan någon särskild ansträngning. Jag tänker på det ibland; vilka utvalda, speciella och fantastiska människor som står bakom dessa nästintill magiska möten…! Och ibland är det väldigt enkla och till ytan rätt oglamorösa personer som når fram.
Lika snabbt som jag kan tröttna på allt prat, lika fort kan jag frysa fast i ett tyst ögonblick: lite som en omslutande stråle av ordlös, kraftfull energi som säger mer än tusen ord. Och hur detta ögonblick kan förvandlas till en evighetssekund som omedelbart bränns fast i mitt minne, och som förändrar en del i mig för alltid… Vilken otrolig makt en människa kan ha i våra liv, ibland utan att ens veta det!
Ibland lockas jag av att utgå inifrån istället. Det är en lite egoistisk och självuppfyllande men spännande tanke! Tänk om jag är den där speciella människan i en människas liv. Eller än bättre: tänk att du kanske är människan som är speciell för någon! Tänk om det är du som gör skillnaden i någons liv? Som står för hans eller hennes förändring, om än liten… Förstår du så fantastiskt det vore! En lockande tanke, inte sant!
Tänk hur viktiga vi människor är för varandra. Det är en tilltalande och vacker tanke tycker jag. Mitt i livet och dess vedermödor, mitt i världen med all omänsklig misär finns det en liten, varm och stark kärna. Något osynligt men påtagligt och absolut kännbart. Jag vet vad det är. Det är kärlek och godhet och lycka i komprimerat format, fångat i en evighetssekund… ❤️ 

13 reaktioner på ”En evighetssekund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *