Livet, Tankar

Jakten på lycka

Vi människor strävar oftast efter bättre, större, mer. Det ligger liksom i vår natur. Inte bara genom våra roller i konsumtionssamhället men även vad gäller inre, själslig lycka och sinnesfrid.
Den eviga jakten efter lycka blir nästan en utopisk villfarelse eftersom man nästan alltid söker något annat – precis som om det du har inte räcker.
Fast ibland gör det det.
Det du har, det räcker oftast gott!
Men vi människor är så drillade att per automatik vilja ha den där nya TVn, den årliga solsemesten, en efterlängtad jobbbefordran – eller kanske rentav en annan sorts liv.
Jag tror att vi ibland inbillar oss att vi inte är glada.
Inte nöjda.
Inte tillfreds med livet vi lever.
Och ibland kan det säkert vara så, att vi behöver rannsaka oss själva, identifiera problem och utifrån det renovera våra liv…
Oftast tänker jag emellertid att det är precis tvärtom. Varför inte bara vara nöjd och glad för det du har och vad du skapat? För livet du lever? För din familj, dina vänner, din helhet i livet? För ditt boende, din utbildning, ditt jobb och dina intressen…
Kanske framför allt för din hälsa.
Jag tror att vi går och känner efter för mycket ibland. Som en kontrovers mot Jantelagens ”inte ska väl jag…” kom vår tids Livslag ”visst ska väl jag…” – men om en fokuserar på att felsöka och överanalysera allt, lär en hitta både det ena och det andra. Lite som en självuppfyllande profetia som aldrig bidrar till något kul.
Bättre är att tänka på allt det goda jag faktiskt har omkring mig. Allt det mitt liv är uppbyggt av. Allt jag skapat och allt jag önskat. Och så vaddå om jag inte har nyaste mobilen eller en ny frilla varje månad? Det är dumt att jaga lyckan när den ligger framför våra fötter. För jag tror faktiskt att lyckan inte alltid består i att sträva efter mer, utan snarare att tänka att det här, det är fan good enough!
Lycka är att inse att bra nog duger gott. ❤️
IMG_7234.JPG

36 reaktioner på ”Jakten på lycka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *