Humor, Livet

Livsmysterier till vardags

Förutom dumma människor och dålig politik, finns det få saker jag retar mig på förutom alla dessa små vardagsmysterier som finns men verkar vara olösliga. Som försvunna nycklar, strumpor som försvinner och nedsmulade lakan.
Jag fattar liksom inte hur det går till!?
Och det stör mig. 😠
Topp 3:
1. SINGELSTRUMPFENOMENET
Garanterat alla har fått ynnesten att uppleva detta.
a) Du lägger in ett gäng strumpor i tvättmaskinen. (Ifall du inte är enbent så kommer strumporna sannolikt i par, så jag utgår från att det är x antal PAR strumpor du lägger in i maskinen.)
b) Du låter den gå ett program och öppnar luckan.
c) Du hänger upp strumporna eller tumlar dem.
d) Hurra! Dags att para ihop strumporna!
Och det slår tamejfan aldrig fel!
Detta moment är lite som Misson Impossible.
Omöjligt uppdrag! 😠
För någonstans på vägen mellan tvättkorg-tvättmaskin-torr tvätt gick det uppenbarligen snett! Du sitter med en massa strumpor över: strumpor som inte går att para ihop eftersom maken/makan försvunnit.
VAR gick det fel?
Det är liksom ingen raketforskning vi snackar om så man borde rimligtvis kunna hitta roten till det onda, eller hur!
Är det så att man egentligen inte lägger in par från första början? Och i så fall: var är drivorna av omaka, smutsiga strumpor som gömmer sig på mystiska, mörka ställen i huset?
Eller finns det verkligen ett strumpmonster som tuggar strumpor på löpande band?
Oavsett vad så försvinner ju strumpor och lämnar kvar en singelstrumpa. Ensam och obrukbar.
Jag fattar inte grejen under tiden Ensamma Strumpors Förening växer sig större och större i min tvättstuga.
2. MYSTERIET MED DE SJÄLVVRIDANDE PERSIENNERNA
Det här har jag förstått är ett halvt okänt fenomen eftersom folk inte verkar reflektera så mycket över det. Inget undgår någonsin mina falkögon så jag har så klart uppmärksammat ett problem som tidigare varit okänt för omvärlden. Alltså: kanske inte så hög igenkänningsfaktor, men när du väl börjar tänka på det lär det irritera dig med. 😆
Mysteriet är som följer:
Persienner kan vara i två lägen. Antingen är lamellerna vridna så de tillåter ljus att strila in utifrån eller med lameller som stänger ute ljuset. (Det finns mellanlägen förstås.)
Jag vrider alltid lamellerna så de är vända med ”baksidan” inåt så att så lite ljus som möjligt ska komma in. Lik förbannat är de alltid vridna åt andra hållet efter någon dags hissande upp och ner.
VARFÖR?
Är de av självvändande modell eller vad är grejen?
Skumt.
Jag ska fan köpa en rullgardin. 😑
3. DET SVARTA HÅLET I HANDVÄSKAN
(Detta borde vara etta på listan: mitt solklara hatobjekt. Människor utan handväska kan skatta sig lyckliga som slipper detta aber!) 👜
Scenariot är som följer:
Du VET att du lagt ner dina nycklar/en penna/läppglans/valfritt objekt i din handväska. När du väl behöver din utvalda sak, så letar du förgäves. En mystiskt förlorad bilnyckel i liten väska med en uppskattad volym på kanske 4 liter förvandlas plötsligt till en bortsprungen hund i ett område stort som Kina. Alltså helt omöjligt att hitta utan en veckas intensiv skallgång på nationellt plan. Och det är mer sannolikt att hunden blir uppäten och sålunda förlorad för alltid än att den någonsin återfinns.
Lite som läppglans i min väska.
Hur som helst:
Du rotar runt efter din nyckel, blir mer och mer irriterad för du VET JU att den ÄR DÄR och börjar till slut dra upp hela väskans innehåll för att sprida ut härligheten på närmsta bord utan att för den sakens skull hitta vad du söker.
I processen dyker givetvis fjorton pennor upp trots att du inte kunde hitta en enda på mötet igår!
Ett sant mysterium.
Så vad händer egentligen med det du en gång släppt ner i din väska?
Jag är övertygad om att det finns ett svart hål i botten av handväskor: ett svart hål förvandlar slumpvalda saker till antimateria. Jag har också en alternativ teori om en portal till en annan dimension men det känns lite långt att utveckla här. Fenomenet är dock snarlikt det svarta hålet: sak läggs i väskan, upphör att existera.
Än mer intressant är kanske Återuppståndelsen.
The Resurrection.
Detta stödjer min teori om en parallelldimsenion mer än ett svart hål, eftersom saker då rent hypotetiskt skulle kunna komma tillbaka i sin ursprungliga form.
För plötsligt finns bara bilnyckeln där!?
En liten hatisk uppenbarelse.
Detta händer givetvis:
a) när du inte behöver den längre eftersom du tvingat en familjemedlem att komma med extranyckeln – eller du köpt ett nytt läppglans om det var det som var försvunnet
b) när du i panik befaller en snäll medmänniska att hjälpa dig leta, och denne någon irriterande nog hittar saken direkt!?
c) flera dagar senare när du letar efter nåt annat. DÅ jävlar passar det att dyka upp!!
BUBBLARE:
SMULOR I SÄNGEN
Den här är ny på min topp tre-lista över Livsmysterier till vardags, kanske för jag just börjat fundera kring det.
Vad ÄR det med alla smulor i sängen? Alltså, jag äter aldrig knäckemackor i sängen eller något annat för den delen. Jag har inga småbarn som kan råka dra upp sand och halvätna frallor i sängen. Hunden är inte heller i sängen.
Lik förbannat hamnar drivor av irriterande smulor mellan min halvnakna kropp och de sköna svala lakanen. Men var kommer smulorna ifrån? Jag hittar ingen logisk förklaring.
Men störigt är det!
Så!
Har du någon lysande förklaring och briljant åtgärd till dessa irriterande Livsmysterier, så snälla hör av dig innan jag drunknar i ett hav av smulor, omaka strumpor. 😋

IMG_3761.JPG

IMG_6500.JPG

14 reaktioner på ”Livsmysterier till vardags

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *