Livet, Tankar

Påhälsning från småjävlarna

Efter fyra dagar i Paris kan man tänka sig att man skulle vara utvilad. Att själen är vädrad, sinnena mättade, hjärtat är glatt och vinsuget så när på stillat. Allt stämmer så när på en sak. Det där med att vara utvilad.
Kanske beror det på alla dessa tiotusensjuhundrafemtioelva steg mina fötter vandrat på parisisk kullersten. I Louvrens oändliga hallar. Uppför och nedför otaliga trappor. Fram och tillbaka kors och tvärs i staden. Hur som helst räckte tydligen inte detta, trots lite lätt knäont (Tant Agda, 91 igen) och träningsvärk i muskler, ledband och senor jag inte visste fanns.
Härom morgonen var Tidsoptimisten på temporärt återbesök i mitt liv efter att ha varit bortföst ganska länge nu! Tidsoptimisten fick snabbt sällskap av Den Oändliga Lättjan som vuxit sig stor och svulstig. Tillsammans tyckte de båda att det var en bra idé att jag skulle gå och lägga mig igen efter att Barn 2 lämnats på skolan, samt efter att Barn 1 (som förresten – mycket viktigt – hädanefter vill bli refererad till som Ungdom och inte Barn) cyklat till skolan. Småjävlarna (inte barnen, förlåt barn och ungdom, nu alltså!) tyckte även att det verkade vettigt att inte förbereda ett skit innan det skulle slöas. Och det skulle slöas deluxe denna morgon! 😁
Du kan ju själv räkna ut vad som hände efter att jag snoozat typ hundra gånger den förmiddagen.
1. Missade sjukgymnasttiden, vilket kostade mig 360 jävla kronor! Onödigt. Hade räckt till många espresso på sta’n, det.
2. Glömde ta med lunchen. Fick sålunda sponsra China Box med en femtiolapp och åt antagligen wokad hund eller nåt liknande? Kunde inte känna den verkliga köttsmaken pga all ingefära.
3. Missade bussen trots mild språngmarsch. Gladde dock alla medtrafikanter som uppenbarligen tyckte det var en kul syn att se en medelålders tant fläska fram vaggandes i väldigt medioker fart med högrött ansikte och tomt stirrande fiskögon. Och som avslutade uppvisningen med ett lätt psykoutbrott med jämfotahopp och könsord vid busshållplatsen efter att ha kommit typ 3 nanosekunder för sent!!?
4. Fick lifta med makens kollega som i vanlig ordning försökte övertyga mig om Sverigedemokraternas storhet. Det var ett exceptionellt illa valt tillfälle med tanke på bussincidenten tidigare. 😡 Jag var ovanligt ettrig och bitsk i min argumentation mot ”det jävla fascistpartiet”. Jag tror inte jag får skjuts med honom igen om jag säger så.
5. Missade dessutom nästan tandläkarbesöket på em/kvällen. Men bara nästan. Mina hjärnspöken skrek SMÄRTAAAAAA för full volym varpå jag sprattlade som en sillasluring på torra land, samtidigt som det inte gjorde ont alls. Egentligen.
Fan vad onödigt, ovuxet och svettigt alltihop, tycker du inte?
Gaaaah!
När ska man lära sig?
Jag bara undrar.. 😳
Fast jag har å andra sidan andra kvalitéer än att vara i tid jämt!
Jag är till exempel snäll och trevlig.
Oftast.
Och så är jag bra på att sopsortera.
Och att förstå mig på unga människor i nöd.
Det är alltid nåt! 😃
Aja.
Nu kan det bara gå uppåt!! 👍
.

20140317-214602.jpg

20140317-215524.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *