Livet, Tankar

Sensommarblues

Flagnande rött nagellack och spruckna hälar nedtryckta i dystra höstskor skvallrar sorgset om att sommaren nästan nått sitt slut. Ett bleknande ansikte möter mig i badrumsspegeln när jag borstar tänderna, vilka för övrigt lyser med sin frånvaro. Fast jag vägrar notoriskt att ge efter. Här plockas inga skinnjackor fram. Inga strumpor träs på fot och inga jeans i passande storlek skall införskaffas innan dagstemperaturen sjunker under femton grader. Tills dess behåller jag mitt krampaktiga tag om sommaren och dess värme fastän solstrålarna tunnas ut och blir svagare för var dag som passerar. Envist målar jag på mer av det blodröda nagellacket som sakta torkar, fastän jag vet att det är lönlöst. Hösten kommer ändå med stormsteg och jag blir lika överraskad varje år, kanske för att min sannolika höstaversion verkar manifestera sig i förnekelse?
På Esplanaden idag mötte jag en dam på cykel. Ingen hjälm hade hon förstås, vilket stör mig lite nu när jag insett vilken skada lite asfalt kan åsamka ett bart huvud. Hur som helst; den här specifika damen hade – sol och moderat värme till trots – rotat fram sin vadderade vinterjacka och matchat fint med kängor av rejäl kvalisort.
Våra blickar möttes.
Som skön kontrast kan tilläggas att jag kom gåendes enbart iförd en tunn klänning och knallröda sandaletter.
Två motpoler kan man säga.
Damen nickade artigt.
Jag nickade tillbaka.
Hon cyklade vidare.
Jag skakade på huvudet.
Vinterjacka?
Kängor?!
KOMMER ICKE PÅ FRÅGA! 😤
Jag bestämmer mig för att måla på ännu ett lager röd sommarfärg allt medan solen sakta sjunker ner bakom grannens tak fastän klockan inte ens är sex.
Men jag tänker inte ge upp!
J’refuse, goddamnit!
Än doftar det sommar! Än skiner solen, än växer ogräset och än kan man ha solstolen ute utan att platsen spricker av frostskador, vilket är ett hyfsat mått på när man ska börja bära strumpor om man inte vill förfrysa foten.
Fast låt oss inte gå händelserna i förväg. Så länge det är sol och ogräset frodas så är livet bra, det har jag minsann bestämt! ❤️☀️

IMG_6246.JPG

456 reaktioner på ”Sensommarblues

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *