Livet

Sinnesfrid? Ja tack. NU.

Varför kan jag inte bara ha ett normalt huvud som alla andra? Varför måste alla tankar gå på högvarv jämt?
Jag som aldrig brukar vara nervös. Eller orolig. Jag som brukar gilla lite ombytlighet och spännande grejer…! Är det våren som stundar som är oviss och därmed besvärlig…? En osäker framtid som väntar med jobbet, pluggandet, de otaliga tandläkarbesöken, sjukgymnastiken. Hur lång tid kommer det att ta? Var ska jag jobba i sommar? Kommer det att funka att göra allt på en gång…? Och hur ska jag kunna hjälpa andra när jag känner mig rätt vilsen i pannkakan själv?
Jag vill veta.
NU.
Nervositeten, sömnlösheten och den återkommande känslan av att vara kass, oduglig och otillräcklig har aldrig varit starkare. Fastän jag vet att jag inte är det, så växer tvivlet inom mig. Är det den här nytillkomna osäkerheten som gör att jag har huvudvärk, är illamående och har hjärtklappning?
Jag som aldrig är osäker på mig själv!Nu är jag det.
Och vem fan har installerat en
cementblandare i min mage!?
Tycker att det är orättvist.
Jag är väl ganska snäll.
Oftast.
Så ge mig lite jävla sinnesro!
Svaren på alla mina frågor skickas vänligen i punktform till:
jagvillvarasomvanligt@just.nu eller skriv dem som kommentar nedan,
så jag kan få lite själsligt lugn och ro.
NUNUNU.
Du ombedes även bifoga en fil: en resa till framtiden, till juni 2014, när allt kommer att vara bra.
Tack på förhand.
Spiderman

20140114-121544.jpg

3 reaktioner på ”Sinnesfrid? Ja tack. NU.

 1. Svar på dina frågor (och kommentar till det övriga) även om du egentligen har besvarat dem själv.
  1. Anledningen till varför du inte kan ha ett huvud som alla andra är för att ingen har ett huvud som alla andra och det är det som gör oss och dig unika. Det är en inbillning att alla andra är lika och man själv olik.
  2. Dina tankar måste gå på högvarv för att du ska vara du och för att du ska få ut det som du är gjord för i ditt liv. Det är en del av dig som gör dig intressant och rolig och nyfiken, var tacksam för den egenskapen och tänk dig hur tråkig DIN tillvaro hade varit om just DU varit långsam i tanken.
  3. Nej det är inte våren som kommer som är oviss, den är nära nog absolut och kommer vare sig du vill eller inte och står därför utom din påverkan.
  4. Ja det är inte helt osannolikt men det är då det är läge att sätta igång den där högvarvshjärnan till att fokusera på hur långt du har kommit och vad du har åstadkommit hittills i ditt liv. Barn, karriär osv. Inga av de sakerna hade du när du började och kunde du få allt det då med mindre erfarenhet än du har nu, ja då kommer det väl inte vara svårare att behålla och utveckla det i framtiden.
  5. Det är nästan alltid lättare att hjälpa någon annan än sig själv för man ser deras problem mer objektivt än sina egna. Det är därför det finns ett uttryck som lyder: ”The person that has himself as a lawyer has a fool for a client”. Blir ens egna situation för mycket är det dags att ta en paus men tänk tillbaka på de tidigare punkterna så hittar du dig själv enklare och det är oftast det som behövs.
  6. Ja det är det, osäkerhet och förändring är för alla människor skrämmande och att lämna tryggheten är alltid svårt och särskilt när man tvingas göra det på grund av omständigheter som man inte själv kunnat påverka. Återkoppla till svar 4.
  7. Ingen har installerat en cementblandare i din mage men den metaforiska cementblandaren har du själv placerat där när du fastnat i rädslan för framtiden och det är bara du som kan ta bort den. Antingen genom att sluta oroa dig och vara helt övertygad om att allt blir bra för att det har varit så innan eller också genom att leva i framtiden. Alternativ två är förbannat svårt så jag rekommenderar alternativ ett. Det är inte lätt när man fått en sån käftsmäll (och det var inte bara vitisigt menat) av livet som du har men glöm inte bort att den inte kom sig av att du gjort några stora felprioriteringar i ditt liv utan var en ren olycka utan någons förskyllan.
  I övrigt kan jag bara säga att du känner dig själv tillräckligt väl för att kunna besvara de här frågorna själv men som sagt ibland kan man behöva en liten fingervisning för att man sitter fast i sina egna tanke. Glöm aldrig bort följande. Never exhaust yourself trying to acheive someone elses image of perfection. Instead find your own.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *