Resor, Semester

Skidsemester till budgetpris!

Chamrousse, Franska Alperna
Chamrousse, Franska Alperna

För er som inte vet det, så vill jag bara deklarera att jag inte är någon vinterälskare. 
Jag tycker inte om kyla, ogillar snö och slask och fryser helt förfärligt när jag går runt i mina flip flops i januari. Sundsvall kan jag leva med på vintern, men det är helt och hållet tack vare idylliska jular i farfars hus och nyårsaftnar med min fina storkusin Camilla.
En enda skidsemester har jag hamnat på under min tid i livet och då svor jag på att det var min första och sista. Mina bravader i barnbacken i Sälen är inget att skryta med. Småskämmiga raseriutbrott och faceplants varvades med lätt hjärnskakning och sittstrejk. Kanske inte en av mina vackraste stunder om man säger så…
Trots detta har jag bestämt mig för att ge skidandet en chans till, mycket pga påtryckningar från ”småfolket” här hemma. Jag håller därför på och finkammar nätet i jakt på prisvärd skidsemester – och har faktiskt hittat en hel del som inte är hutlöst dyrt! Det finns så klart även svenska anläggningar som är jättetrevliga, men nu ligger fokus på mest valuta för pengarna. 🙂
le bachat
Residence Les Villages Du Bachat, Chamrousse, Frankrike


Snowtrex
har en fantastisk sista minuten-sida där du kan hitta riktiga klipp!
Exempel: 20/1-27/1 2018
7 dagar på 3* Les Villages du Bachat  i Chamrousse, Franska Alperna,
för 990:-/person inkl. 6 dagars liftkort!
Du bor då i lägenhet med självhushåll för 10 pers. (ca 67 m²), alternativt mindre lägenhet om ni är färre. Resorten i sig är enkel, lugn och avslappnad, med liten affär, restaurang, utomhuspool och bastu, och liftar nära byggnaderna. Det finns ingen off-pist men däremot snögaranti vissa perioder och en snowpark för dig som önskar det.
Tips från andra resenärer:
Hör av dig direkt till resorten efter bokning och uppgradera till en lägenhet nära stolliften, samt ev. en lägenhet i söderläge för härlig sol på balkongen!

Du tar dig enklast till Chamrousse via bil eller flyg.
Buss och tåg tar lång tid med byte, ca 20-30 timmar.

Bil
Om du väljer att köra så erbjuder Scandlines både en reseplanerare och ett ypperligt SMILE-erbjudande (gratis kundklubb) nu, med färjebiljett Rödby-Puttgarden från 625:- enkel resa.
Det är ca 160 mil från Malmö till Chamrousse.

Flyg
Flera flygplatser ligger förhållandevis nära.
Bästa pris och bäst flygtid:
Lyon (1744:- t o r från Köpenhamn, direktflyg)
Vill du söka från annan avreseflygplats och/eller till andra flygplatser i närheten (Grenoble, Geneve & Turin)? Testa här! –> Skyscanner 
Glöm inte kika på extras som t ex förbeställd taxi från flygplatsen!
Kanske är det dags för en revansch i barnbacken…? 😀
Alla länkar och priser är dagsfärska och kan ändras (2018-01-14).

 

6 reaktioner på ”Skidsemester till budgetpris!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *