Förhållande, Livet, Tankar

Kärleken är…

Kärleken är enkel och sann var, det nå’n som sa. Livet flyter smärtfritt bara kärleken finns där och är stark, sa en annan. Kärleken ska vara alltid självklar och utan tvivel, menade en tredje. Och alla tre var övertygade om att kärleken övervinner allt.
Amor vincit omnia.
En sån liten livslögn… 😏
Nej då, jag har inte utvecklat en cynisk och bitter sida. Det är inte det. Absolut inte. Jag tror fortfarande på kärleken. ❤️ Vid den ringa åldern av 40+ har jag däremot sakta och plågsamt kommit att förstå att kärlek som fenomen är allt annat än okomplicerat. Det finns inga ”för evigt” och det finns inga garantier. Jag har sagt det innan men jag förstår innebörden av det först nu. Och så är det ju. Allt som finns är här och nu och gör man det bra så kommer man vidare, tillsammans. Så enkelt och avskalat är det.
Just nu är det, efter nästan 15 år tillsammans, bra. Eller mer än bra! Bättre än innan. Och då är jag tacksam. Tacksam för att ha kärlek i mitt liv, tacksam för att Du ännu är vid min sida, tacksam för att det inte blev annorlunda. För annorlunda skrämmer mig. Och Du är Tryggheten och Kärleken i en och samma person. Och vill jag ha Dig kvar så får jag jobba på det. Precis som Du får jobba på att ha mig kvar. Kärlek är inte okomplicerat alls. Det är svårt och ändå lätt, alltihop och lite till på en och samma gång.

5 reaktioner på ”Kärleken är…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *