Förhållande, Humor, Livet

Nyårslöften och förändringarnas tid!

Tillhör du också den arma skara människor som fortfarande tänker att nyårsdagen är Dagen D? Brytpunkten då livet ska vända liksom av sig själv. Allt ska ordna upp sig! 😃 Man ska bli smal, snygg, man ska träna mer, facebooka mindre, äta nyttigt och bara dricka vin på helgen om ens det. Jo, jag kan hålla med. Tanken med att förfina och förbättra sig själv är skön och tilltalande men otroligt opassande till hela min personlighet. Problemet är liksom att jag inte har karaktären, orken eller ens viljan. Jag tycker att jag duger rätt bra som jag är trots mina fel och brister. Och jag har nog aldrig lyckats hålla ett nyårslöfte när jag tänker efter.
Jag har själv aldrig förstått grejen med ”Jag slutar röka. På måndag.” eller ”Jag slutar röka. När limpan är slut.”. Eller ”Jag ska börja träna. Efter nyår.”
Varför vänta? Varför hänga upp det på ett visst datum, en viss dag, en viss händelse? Kanske KÄNNS det lättare. Men ÄR det lättare? Jag tror inte det. Vill du ha en förändring: just do it!
Vänta inte.
Så har jag inget jag vill förändra?
Jodå.
Absolut.
Tankspriddheten. Jag vill gärna minnas var jag lägger viktiga kvitton, nycklar etcetera. Och kanske allra mest vill jag förbättra min (o)förmåga att hålla fokus!
Låt mig förklara det så här.
Jag vill kunna:
1. identifiera problemet
2. åtgärda problemet
3. avsluta
Problemet i fråga handlar oftast om städning. Som läget är nu är jag en jävel på nr 1. Jag är också väldigt bra på att påbörja steg 2. Men sedan händer det ALLTID nåt på vägen mot avslutet. Där, strax efter att jag börjat åtgärda. Man har goda intentioner men så händer det nåt på vägen liksom. Man ramlar över en Veckans NU eller kanske sin mobil. Och så är det kört.
Man ska väl bara bestämma sig! Ändra städstil. Hålla fokus. Inte släppa efter för impulser. Ja! DET ska jag jobba på att förbättra, har jag bestämt mig för. Från och med i oktober 2013 faktiskt, för det var då jag bestämde mig. Första gången.
Hur som helst: Jag tänkte alltså inte vänta på någon dum nyårsdag för att förändra mig. Då, NU och hädanefter ska jag ta tag i städningen! Jag vill också ha ett rent och fint hus. Jämt! Ett utställningshem utan kletiga fingeravtryck på fönster, skåp, dörrar. Ett rent hem utan en halv hund i hårbollar utspritt över golvet. Ett fint hem utan diskberg upp till kanten på överskåpen. Tänk att alltid ha ordning och aldrig behöva panikstäda för att man får oväntat besök när förra veckans svettiga, ouppackade gympaväskor tronar upp sig ovanpå hög fuktiga vinterskor innanför ytterdörren. Tänk att alltid ha putsade fönster, undanplockat, prydligt och så en vas med fräscha snittblommor på bordet. En ljuvlig doft av Yankee Candle Clean Cotton som sprider sig över den nybonade parketten… Prunkande gröna växter på fönsterbrädena och blanka ytor utan damm. Överallt.
Ja, JÄVLARS. Så vill jag ju ha det!
Nu ska det min själ förändras!
Inte maska.
Inte Facebooka.
Inte spela WordFeud eller prata med barnen, eller så.
Bara vara huslig.
Huslig…
Hu. 😱
Precis när jag (typ) hade bestämt mig, möttes jag av en Krigszon av rang i köket. OCH i vardagsrummet. För att inte tala om tvättstugan. Och resten av huset! Det är en vemodig syn, vårt hus. Nio självdöda julstjärnor med få blad spretar sorgligt i sina fula julkrukor från fönsterkarmarna. Tre dukar med grymma stearinfläckar ligger och flämtar, döendes. Tomma mjölkpaket och använda glas varvas med gamla tidningar och tomma kartonger. I soffan som för övrigt är täckt av hundhår, popcornsmulor och plastremsor från Paradisaskar ligger ett gäng skrynkliga filtar med inkletad kola (förvisso hemgjord, det är ett tecken på att jag åtminstone är LITE huslig!). Jag hittar även tre omaka strumpor, självklart använda.
Suck. Motarbetad redan i inledningsfasen, när jag var såå taggad att förändra mig själv, en gång för alla. Förjävligt!
Jag tröstar mig med ännu en kopp kaffe, djupt nedsjunken i soffan. Sedan MÅSTE jag göra nåt åt det här kaoset! Fast först måste jag läsa Aftonbladet. Det kan ju ha hänt något dödsviktigt. Som att någon smart forskare hittat Kuren mot ett syndrom jag faktiskt lider av, nämligen ASM (Allmän StädningsMotvilja) med tydliga drag av OO- (Oorganiserat Ordningssinne) med förlust av fokuskontroll vid städning som primärt symptom.
Lycka till med dina nyårslöften om du nu gav några! Själv kämpar jag vidare med mitt ASM-syndrom med min femte kopp kaffe i handen. Fan vad det är jobbigt med förändring alltså. Jag tror jag tar en påtår till. 😉

20140105-122422.jpg

111 reaktioner på ”Nyårslöften och förändringarnas tid!

 1. Студия обеспечивает эффективные меры по технической поддержке веб-сервиса на https://podderzhka-dlya-saita.ru/ по приятным ценам. Наполним веб-ресурс профессиональным контентом. Окажем помощь по нахождении ошибок и оптимизации данных. Специалисты осуществят лучшие решения по продвижению сайтов. Можете приобрести доступные тарифы с месячной платой. Тарифные планы различаются по ключевым характеристикам: количеству вовлеченных сотрудников, объема и других.

 2. Howdy! This post couldn’t be written any better! Reading through this post reminds me of my old room mate! He always kept chatting about this. I will forward this post to him. Fairly certain he will have a good read. Thanks for sharing!

  ehealthfiles.com/Differentiators.html 
  staceylcrow.com/2013/jess-kenny-redlands-ca/ 
  eku.ru/comments/list/ 
  symphonyofthemagneticnorth.com/_404.html 
  morskie-cruizy.ru/spez.html 

 3. Appreciating the commitment you put into your website and detailed information you offer. It’s awesome to come across a blog every once in a while that isn’t the same unwanted rehashed material. Fantastic read! I’ve saved your site and I’m adding your RSS feeds to my Google account.

  make-coin.ru/page/11 
  tnrevergreen.com.vn/dien-tich-tim-tuong-la-gi-mua-nha-nen-dung-cach-tinh-dien-tich-nao/ 
  aboutalltour.ru/page/3/ 
  board.46info.ru/regions/ 
  school6.ru/index.html 

 4. Привет Друзья!
  Всегда думал что купить диплом о высшем образовании это миф и нереально, но все оказалось не так, изначально искал информацию про: купить диплом бакалавра, купить диплом экономиста, купить диплом в череповце, купить диплом в твери, купить диплом медбрата, потом про дипломы вузов, подробнее здесь https://www.seihuku-senka.jp/blog/?p=535#comment-10716
  Оказалось все возможно, официально со специальными условия по упрощенным программам, так и сделал и теперь у меня есть диплом вуза Москвы нового образца, что советую и вам!
  Хорошей учебы!

 5. Здравствуйте!
  Задался вопросом: можно ли на самом деле купить диплом государственного образца в Москве? Был приятно удивлен — это реально и легально!
  Сначала искал информацию в интернете на тему: купить диплом в ижевске, купить диплом о среднем специальном, купить диплом в туле, купить диплом в нижнекамске, купить диплом в южно-сахалинске и получил базовые знания. В итоге остановился на материале: http://www.odnopolchane.net/forum/member.php?u=546804
  Успешной учебы!

 6. Привет Друзья!
  Всегда думал что купить диплом о высшем образовании это миф и нереально, но все оказалось не так, изначально искал информацию про: купить речной диплом, купить диплом для иностранцев, купить диплом в спб, купить диплом в калуге, купить диплом в кунгуре, потом про дипломы вузов, подробнее здесь https://master39.net/forum/user/1212/
  Оказалось все возможно, официально со специальными условия по упрощенным программам, так и сделал и теперь у меня есть диплом вуза Москвы нового образца, что советую и вам!
  Удачи!

 7. Здравствуйте!
  Хочу поделиться своим опытом по заказу аттестата ПТУ. Думал, что это невозможно, и начал искать информацию в интернете по теме: купить диплом журналиста, купить диплом сварщика, купить диплом тренера, купить дипломы о высшем, купить диплом электрика. Постепенно углубляясь в тему, нашел отличный ресурс здесь: https://tonirovkaforum.bestff.ru/viewtopic.php?id=3406#p16762 и остался очень доволен!
  Теперь у меня есть диплом сварщика о среднем специальном образовании, и я обеспечен на всю жизнь!
  Успешной учебы!

 8. [u][b] Привет, друзья![/b][/u]
  Где приобрести диплом по актуальной специальности?
  Мы можем предложить документы ВУЗов, расположенных на территории всей РФ. Можно приобрести диплом за любой год, указав актуальную специальность и оценки за все дисциплины. Дипломы печатаются на ”правильной” бумаге самого высокого качества. Это дает возможность делать государственные дипломы, не отличимые от оригинала. Они заверяются необходимыми печатями и штампами.
  [b]Мы предлагаем дипломы[/b] психологов, юристов, экономистов и других профессий по выгодным ценам.
  [url=http://ast-diploms.com]ast-diploms.com[/url]
  [u][b] Рады оказать помощь![u][b]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *