olyckan

Hej Smärta.

Hej Smärta. Du är jävligt ovälkommen! Jag ville inte träffa dig alls mer, någonsin, men ändå kommer du igen för att hälsa på. Du dyker upp från ingenstans och vägrar se’n att gå. Tvingar mig att vila i mörkret fastän det fortfarande är dag och får mig att svälja piller jag inte vill ta. Fan för dig, alltså!
Hej Smärta. Du inte bara stör utan du förstör. Du tar min ork och min lust och mitt humör och du gör skit av alltihop! Du biter dig fast i mitt inre, som en smärtsam parasit som långsamt dränerar mig på allt hopp. Du gör mig trött, arg, ledsen. Jag vill fan inte vara med! Men det bryr du dig inte om. Du har aldrig brytt dig om det.
Hej Smärta. Jag önskar jag kunde säga hejdå! Köra iväg dig som den ovälkomna inkräktare du är. Men det går inte. Du är här nu, stark och hård. Och jag blir med ens liten och svag igen. Så lätt det är att bryta ner mig, eller hur…? Min enda, klena tröst just nu är att tiden är på min sida. Med tiden försvinner du, det vet jag nu, efter alla dina tusen plågsamma besök. Timmarna går och sakta tynar du bort, när du väl börjat tappa din kraft och styrka. Och då får jag glädjen tillbaka.
Hej Smärta. Och snart hejdå. Jag väntar ut dig, för över tiden kan du aldrig rå.

20131114-173107.jpg

2 reaktioner på ”Hej Smärta.

  1. Blir ledsen när jag läser ”dig” idag. Själv kommer vi från neurologen o fick en tankeställare om tiden! Några månader av livet med denna smärta – vad är väl det ! Sade di lärde! Och!! Vi tänkte o tog till oss o fann att så är det ju. Bara så svårt att ändra tänk. Nu har du ju gått så mycket längre med din smärta men vi vet också att den kommer att ge med sig. Hoppas du ser till att bli bortskämd av din omgivning!!!!!! Hälsa från den gamla supportern! Kram till dig med extra kraft o mod.

    1. Tusen tack, kloka och snälla fru Tötterström med Stålman! Det är så sant som det är sagt: vad är väl några månader av ett helt liv? Man får helt enkelt fokusera på det, att det snart går över. Ibland blir det extra kämpigt, då det onda tar överhand och lämnar alltför lite utrymme för goda tankar. Då är det bra att få lite hjälp på traven att komma på banan igen! Så tack för era varma tankar – de skänker mig både glädje och tröst, ska ni veta! ❤️❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *